Bil lån

ÅOP står for den årlige rente. ÅOP højere end 80 betragtes som “positivt”. De er ideelle til finansiering af større lån som billån. Tingene bliver ekstremt dyre, hvis du går under 63. De fleste mennesker vil synes, det er en forfærdelig aftale. Når man ser på lån til store indkøb såsom biler, vil renten være den største faktor. Der er flere måder at beregne renten. ÅOP (plus en måned LIBOR) og prime rate er to af de mest anvendte metoder til at beregne renten. Den pris, du modtager, vil ikke være tegn på den rente, du vil betale. Mange lån kommer med høje gebyrer, sanktioner eller andre dyre betalinger. ÅOP er kun renten. Den tager ikke hensyn til andre gebyrer eller sanktioner.

Den primære rente er den føderale rente. Det er offentliggjort i Wall Street Journal. Denne publikation er pålidelig til nøjagtige renteskift. Den primære rente er for kortfristede lån. Dette står i modsætning til den offentliggjorte rente, som kun gælder for langfristede lån. Prime satser kan svinge fra dag-til-dag og afhænger af den aktuelle værdi af føderale midler (Fed Funds) og den tidligere sats i begyndelsen af kreditkrisen. De seneste begivenheder har fået nogle analytikere til at forudsige, at de primære satser vil stige til så højt som 7,5% i april 2006. Dette ville udmønte sig i et lån, der blev givet i marts 2006 på 7,5% med en rente svarende til 4,875% (7,5% divideret med 12).

Din kreditvurdering kan påvirke den rente, du tilbydes. Personer med højere kreditvurderinger vil modtage bedre renter. Långiveren er mere tilbøjelige til at godkende dig for et lån, der har en højere rente, fordi de er mere sikre på, at du ikke vil “rejse til nationen” og tegne flere lån. Folk med dårlig kredit kan få en ÅOP, der er meget højere end dem med perfekt kredit.

Skriv kommentar